Menu Obiadowe od 26.04 do 30.04

logo Nowy Park

(WSZYSTKIE ŚNIADANIA PODAWANE SĄ Z PIECZYWEM, SAŁATKAMI I POMIDORKAMI)

(W)-dania wegetariańskie (V)-dania wegańskie

  • Poniedziałek

  • Zupa I:Pomidorowa z makaronem , Zupa II: Krem z brokułów

  • Zestaw 1: Schab w sosie borowikowym, kluski śląskie, surówka z buraczków

  • Zestaw 2: Curry z kurczaka i mango, ryż

  • Zestaw 3: Lasagna wegetariańska z cukinią, szparagami, pomidorami i serem kozim

  • Zestaw 4: Sałatka z mango, avocado, orzechami włoskimi i serem lazur

  • Wtorek

  • Zupa I :Szczawiowa z jajkiem , Zupa II: Krem z ciecierzycy

  • Zestaw 1: Kotlet pożarski (z udek kurczaka), ziemniaki, mizeria

  • Zestaw 2: Karkówka duszona z warzywami, kasza gryczana, surówka

  • Zestaw 3: Pappardelle w sosie śmietanowym z szynką parmeńską, czosnkiem, orzechami włoskimi, bazylia i parmezanem

  • Zestaw 4: Sałatka ze smażonym camembertem i szparagami, sos żurawinowy

  • Środa

  • Zupa I : Minestrone z młodej kapusty, Zupa II: Krem ziemniaczano-porowy

  • Zestaw 1: Świeżonka z karkówki i boczku, ziemniaki, surówka

  • Zestaw 2: Sajgonki z mięsem drobiowym, makaronem sojowym, grzybami mun i warzywami, miks sałat

  • Zestaw 3: Pęczak smażony z batatami, papryką, jarmużem i fetą

  • Zestaw 4: Sałatka z grillowanym kurczakiem i fetą

  • Czwartek

  • Zupa I :Ogórkowa z kaszą jaglaną , Zupa II: Krem z buraków

  • Zestaw 1:Grillowany filet z kurczaka pokrojony w paski, tzatziki osobno , pieczone ziemniaki, surówka z sałaty lodowej z pesto i oliwkami

  • Zestaw 2: Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ryżem

  • Zestaw 3: Spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego, pomidorami i gorgonzolą

  • Zestaw 4: Sałatka z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami

  • Piątek

  • Zupa I:Jarzynowa , Zupa II : Krem z białych szparagów

  • Zestaw 1: Dorsz panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

  • Zestaw 2: Makaron ramen z kurczakiem curry

  • Zestaw 3: Pizza caprese z mozzarellą i bazylią

  • Zestaw 4: Sałatka z pieczonych batatów, buraków i jarmużu